Thursday, 13 June 2024

Viktige datoer

Januar. Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. 

Januar. Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk og fristil skiteknikk. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside sirdal-skimaraton.no/kursplan/ for mer detaljer og påmelding. 

Mars. Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. God tur i 45km eller 23km eller 10km. 

Mars. Sirdal Fristil Ekstrarennet i fristil og skøytetrase.

Samarbeid Sponsing

 

A+ R A-

Påmelding

Påmelding til 2021 rennet gjøres på sirdal-skimaraton.no/index.php/renn-i-2021

 

Teksten under her er kun for 2020:

Startkontigent er 390kr frem til jul og ordinært 450kr etterpå. Pluss en eventuell engangslisens. Prisen er den samme for alle lengder. Deltakerprisene øker de siste uker men trimklassen øker aldri i pris. Se avsnittet nedenfor med tidsfrister og priser.

 

Betaling blir med kredittkort online.

Engangslisens er 60kr for ungdom 13-25 år og 150kr for de mellom 26 og 70 år. Også 60kr i trimklassen. For de mellom 70 og 80 er det frivillig med lisens. Info om Skiforbundets skilisens.

Klasser og løypelengder: Lengder som tilbys er helmaraton (45km), halvmaraton (23km), 10km og trimklassen. Trimklassen som er uten tidtaking og lengdekrav, med "Deltatt" som status. I trimklassen kan du gå så langt du vil - en runde, to runder eller en halv runde.

Klasser og aldersgrupper: 2 årige klasser frem til 20 år og deretter 10 årsklasser. Ved påmelding oppgir du ”år født” og system vil plassere deg i rett aldersklasse. Aldersklassene er: 13-14, 15-16, 17-18, 19-20, 21-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70-79, og 80 og eldre.  På renndagen og før rennet starter har du en siste frist til å endre lengde, som fra 45km til 23km. Endringer på renndagen gjøres på skjemaer i varmeteltet.

Klasser og aldersgrenser: Aldersgrense er 13år (født 2007) for klasser med tidtaking. Trimklassen har 10års grense. Aldersklasse 13-14år kan ikke gå lengde enn halvmaraton. 

Vi har også et eget skjema for gruppepåmeldinger og betaling via faktura. Email oss for å få tilsent det skjema.

Hele Skiforbundets rennreglement for langrenn ligger her http://www.skiforbundet.no/norges-skiforbund/felles-lover-og-regler/ Vi følger deres retningslinjer på refusjon. Hvis avlyst renn før renndagen gis 50% tilbake. Ref §214.

KURS I SKITEKNIKK

Kurs i skiteknikk blir som i fjor. Gratis for renndeltakere. Alt om kursene og påmelding er på fast side http://sirdal-skimaraton.no/kursplan/  

TIDSFRISTER OPPSUMMERT

- Påmelding til rennet med julerabatt/earlybird 390kr frem til julaften (Det er mulig med startnr som gavekort).
- Påmelding til rennet med vanlig pris 450kr: innen 23.februar (kl.23:59). 
- Gruppepåmeldinger med samlefaktura: innen 23.februar. 
- Gi melding om seeding: innen 3.mars 23:00.
- Påmelding til rennet med økt pris, 550kr: innen 5.mars 23:00.
- Endring av klasse, som skifte fra hel til halvmaraton: frem til renndagen.
- Ingen påmeldinger dagen før renndag (fredagen). Påmelding på renndagen er 800kr + evt lisens, så vær helst litt tidlig med påmeldingen.

Påmelding i siste liten medfører ekstra arbeid så vi setter stor pris på om du melder deg på tidlig.  Det hjelper vårt arbeid. Vi må bestille mat og utstyr lenge før renndag og tidlige påmeldinger hjelper oss i estimatene.

Meldinger om seeding bør også komme noe tidlig. Vi må dessverre sette en grense for maks antall deltakere. Dette for å sikre kvalitet og sikkerhet.

SEEDING

All seeding gjøres på denne nettsiden http://sirdal-skimaraton.no/seeding/
På den nettsiden kan du også sjekke hvilken seeding du er tildelt. Ta var på ditt ordrenummer du får i email ved påmelding.

I et av feltene ved påmelding kan du også oppgi forventet sluttid i rennet og det vil bli brukt i seeding evaluering hvis vi ikke finner noe annen seeding på deg. Vi godkjenner nesten alt av turrenn-seedingrenn for alle deltakere uansett nivå. Har du ikke gått turrenn før, og kun da, kan du i seeding bruke løp eller turritt-resultat. Det viktigste er at alle deltakerne starter på mest egnet plass. Arrangør vil også i noe grad bruke tidligere resultatlister fra andre renn – som Sesilåmi - for å seede. Dette er ikke en 100% sikkert sammenkobling så vi anbefaler du også oppgir seeding info selv. Seeding gjøres ved å finne en seeding-faktor. Den sier hvor mange prosent du er bak en vinner. Eks: brukte du 3 timer i et renn og vinneren brukte 2 timer så er din faktor 150%. Dvs 3:00/2:00 gir 1.5 som er 150%. Seedingrenn må være minst 10km, løp 8km og ritt 60km. Seeding fra ritt og løp blir litt justert siden det ikke er garantert at en topprytter er en dyktig skiløper.