Thursday, 13 June 2024

Viktige datoer

Januar. Smøre & preppekurs Grundig kurs om skismøring. Mye nyttig innhold. 

Januar. Kurs i skiteknikk Kurs i klassisk og fristil skiteknikk. Begrenset antall plasser. Kurssted er Sirdal. Lett servering. Se vår nettside sirdal-skimaraton.no/kursplan/ for mer detaljer og påmelding. 

Mars. Sirdal SkimaratonHovedrennet i klassisk stil. God tur i 45km eller 23km eller 10km. 

Mars. Sirdal Fristil Ekstrarennet i fristil og skøytetrase.

Samarbeid Sponsing

 

A+ R A-

Deltakere

Sirdal Skimaraton er turrennet for alle og vi gjør vårt beste for at alle skal bli med. Er du elite, mosjonist eller har aldri gått skirenn før, så skal vi gjøre vårt beste for at du blir med og går et bra renn.

Noen av våre deltakere på årets renn og tidligere renn presenterer vi på denne siden. 

Audun Laugaland

Audun har vært i verdenstoppen i skimaraton i flere år. Han kan vise til en 4.plass i Vasaloppet, en 2. plass i Estlands store Tartu Skimarathon, 8.plass i både Marcialonga og Konig Ludwig Lauf. Våre deltakere kjenner han fra våre høstkurs i barmarkstrening som vi har hatt i Melsheia noen år. Det er flott Audun velger deltakelse i vårt renn når det er de store internasjonale rennene som teller så meget. Audun er jo en Rogalending så det er flott han deltar i lokale skimaraton. Oppdatert: Audun vant i 2015 helmaraton i Sirdal Skimaraton. Vi gratulerer.

Kristian Waalen

Kristian Waalen er et godt eksempel på en mosjonist som setter seg mål og når dem. Media har gitt ham kallenavnet «maratonmannen» etter hans deltakelse i Nordsjørittet, Oslo Maraton og mer. Les om han i VG om Oslo maraton. Sommeren 2012, når vekten sa 190 kg, bestemte han seg for en endring. Det ble sykling og løping og første Nordsjøritt tok han på 5:30 i 2013. Da tok det av. Året etterpå var tiden 4:04 og samme år løp han Oslo Maraton. Vi snakker helmaraton med alle 42km. Vekten hadde nå rast ned til 141 kg. Målet på 100kg nevnes. Det er kjempehyggelig at Kristian har satt Sirdal Skimaraton 2015 som et personlig mål. Vi følger med, dette skal bli gøy!

Roy Hegreberg

Roy kjenner mange som vinneren av Nordsjørittet flere ganger men han har også gode resultater som sykkelproff internasjonalt og nasjonalt. Proffkarrieren ble lagt på hyllen i 2011 og nå har Roy bestemt seg for å prøve noe nytt: skirenn. Hans første renn blir Sirdal Skimaraton 2013 og helgen etterpå blir det kanskje enda et skimaraton. Rulleski er anskaffet og hjelp med skitrening har han fått. Blandt annet fra Audun Laugaland og barmarkskurset vårt i oktober 2012. Roy varierer treningen og har notert at styrke i overkroppen må prioriteres, samt teknikken på ski. Vi krysser fingrene for Roy og ønsker han velkommen til turrenn-verden. Oppdatert: Roy sin deltakelse i vårt renn i 2013 gikk meget bra skriver SkiAktiv. Og Roy stiller til start igjen i 2015.

Harald Ellingsen

Harald er partisekretær for Rogaland Høyre men mange kjenner han nok som standup-komikeren fra blant annet Humorfestivalen og det nylige showet ”Eplekjekkasene”. Han trener ikke jevnlig men etter en krevende valgkamp i 2011, mye overtidsmat og lite bevegelse så har Harald satt seg et mål: Han skal gå Sirdal Skimaraton. På veien frem vil han få hjelp med trening og garantert miste en del av overtidsmaten som ble ”lagret”. Vi vil på denne siden høre mer fra Harald så sjekk innom senere når han leverer sine ord om trening og allslags. For de som vil se mer til Harald kan vi minne om ekstraforestillinger på "Eplekjekkasene" den 12.-14.januar 2012. Harald har kommet i gang med fokusert trening. Lange gåturer med staver, styrketrenig og mer intensive økter. Nye ski er kjøpt inn og skiturene er godt i gang. Kurs i skiteknikk har han også fått av Sirdal Skimaraton. 

Mert Akin

Født i Istanbul, oppvokst i Sydney, har innvandret to ganger i livet og har familie i 3 land. I 2007 prøvde han langrenn første gang på plenen hos svigerforeldrene i Stavanger. Året 2009 ga han seg selv utfordringen og gikk Sesilåmi og Birken. Nå i år gjør han comeback med start i Sirdal Skimaraton. Antageligvis den eneste innvandrer i Norge som har fullført 2 ski maratoner med en ukes mellomrom, på smørefri ski og uten å ha mye langrennserfaring. Har en Bachelor grad i Aviation og MBA fra University of Technology, Sydney. Skriver om sine kulturelle erfaringer og observasjoner, samt sine eventyr både i joggesko og med ski på beina. Trener og underviser Judo og prøver å følge judo prinsippet "ved å forbedre seg selv forbedrer man også samfunnet rundt seg". Særlig opptatt av at ingen sport eller aktivitet er avhengig på bakgrunn, rase eller tilhørighet. De som virkelig vil, kan virkelig nå målet uansett utfordringen. Mert kjøpte seg nye racingski på skimessen til Hetland Sport i november og har nå brukt dem i Sirdal. Ny instruksjon på skiteknikk har Mert fått av Sirdal Skimaraton og ting ser lovende ut for 2012 rennet.

Ulrika Larsson

Ulrika er fra Sverige og jobber som hotelldirektør i Stavanger. Høsten 2010 ble hun utfordret til å gå et skimaraton på 70km, Marcialonga i Italia. Det var en stor utfordring for hun hadde aldri før hatt langrennski på beina. Hun trengte hjelp og det fort. Kun 58 dager før Marcialonga gikk hun sin første langrennstur noensinne. Det ble variert trening fremover som til slutt gjorde hun fullførte Marcialonga 2011. Alle 70km. Det er fra 0km til 70km tur på under 8 uker! Nå i år gjør hun comeback med Sirdal Skimaraton. Det skal gå fint. Oppdateringer viser at Ulrika er aktiv. Hun deltok nylig på Tresjøersløpet i Stavanger. Nå som snøen er kommet blir det mere trening på ski og terping på skiteknikk. Ulrika sier hun stiller til start i 2012.